+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Як усунути ризик розвитку глаукоми?

Глаукома – це важке захворювання очей, що вражає зоровий нерв. Її підступність у тому, що вона розвивається дуже повільно, і людина приходить до офтальмолога надто пізно. 

Як розвивається глаукома, що варто знати.

Характерна ознака глаукоми – це підвищений тиск усередині органів зору. Як тільки внутрішньоочний тиск  досягає критично високої позначки, починається ураження зорового нерва. Без медичної допомоги настає повна та необоротна втрата зору. 

Знаючи причини глаукоми, ви зможете якщо не уникнути її, то вчасно помітити це небезпечне та дуже підступне захворювання та розпочати лікування ще на початку розвитку глаукоми.

Порушення процесу дренажу рідини, що знаходиться навколо передньої та задньої камери органів зору, провокує підвищення тиску всередині очей людини. Якщо рідини накопичується занадто багато, вона тисне на тканини очей та пошкоджує їх. Зоровий нерв починає поступово руйнуватися. Спочатку людину можуть турбувати райдужні силуети, вона погано бачить при невеликому освітленні, потім відбувається помітне звуження поля периферичного зору та й в цілому якість зору стає погіршуватися. Гострота зору може поступово знижуватися протягом кількох років, а може і різко зникнути внаслідок сильного нападу глаукоми.

Як уникнути розвитку глаукоми?

Немає жодного дієвого методу, що допоможе повністю усунути ризик розвитку глаукоми. Однак, знаючи причини, що призводять до розвитку глаукоми, Ви можете значно знизити ймовірність її появи. Зробіть так, щоб вплив негативних зовнішніх чинників став мінімальним, тоді і поява глаукоми стане мінімально ймовірною.

При профілактиці глаукоми слід враховувати такі основні правила:

  1. Обов’язково доводьте до кінця лікування захворювання очей. Якщо вірити статистиці, глаукома найчастіше виникає внаслідок застарілої травми ока, катаракти чи інших офтальмологічних захворювань.
  2. Важливу роль має й правильне харчування. Обов’язково у вашому раціоні повинні бути морська та річкова риба, молоко та кисломолочні продукти, нежирні сорти м’яса, крупи, свіжі овочі та фрукти, які підтримують здоров’я очей.
  3. Слідкуйте за вагою, артеріальним тиском та рівнем цукру в крові. Сучасні дослідження підтверджують, що ожиріння, цукровий діабет, захворювання серцевої системи – найпоширеніші причини розвитку глаукоми у дорослих людей.
  4. Регулярно займайтеся спортом. Навіть простої ранкової зарядки достатньо, щоб поліпшити кровообіг усередині зорової системи та живлення її тканин.
  5. Не піднімайте велику вагу. Це може викликати швидке зростання внутрішньоочного тиску, що спровокує гострий напад глаукоми.
  6. Не менше одного разу на рік відвідуйте лікаря-офтальмолога для профілактичного огляду та вимірювання внутрішньоочного тиску. Тільки так можна виявити захворювання на ранній стадії та врятувати свій зір.

Регулярні огляди у висококваліфікованих лікарів-офтальмологів Ви можете пройти в Медичному центрі AstraMed. Наші лікарі використовують сучасне та якісне діагностичне обладнання, яке допоможе виявити глаукому та інші офтальмологічні захворювання навіть на ранніх стадіях розвитку. При виявлені глаукоми досвідчені фахівці підбирають ефективне лікування індивідуально для кожного пацієнта, що дає можливість зберегти Ваш зір.

Як усунути ризик розвитку глаукоми?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори