+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Як усунути кератит: основні методи.

Кератит – ураження рогівки запального характеру, що мають різні причини виникнення та механізми розвитку. Хвороби провокують помутніння рогівки, що призводить до суттєвого зниження зору. Виявляється супутні симптоми: сльозотеча, світлобоязнь, почуття стороннього тіла в оці, ріжучі болі, підвищення чутливості рогівки.

Основне про лікування кератиту.

Лікування кератиту залежить від його різновиду та особливостей зорової системи пацієнта. Якщо говорити про інфекційний кератит, то лікування залежить від того, що викликало інфекцію:

  1. Бактеріальний кератит. При слабкому ступені бактеріального кератиту лікар може виписати лише антибактеріальні краплі для очей. Але якщо інфекція серйозна, вам може знадобитися пероральний прийом антибіотиків.
  2. Грибковий кератит. Цей вид зазвичай вимагає протигрибкових очних крапель та протигрибкових препаратів у вигляді таблеток.
  3. Вірусний кератит. Якщо інфекцію викликав вірус, можуть бути ефективні краплі для очей з противірусним ефектом і пероральні препарати з противірусною дією. Деякі види вірусного кератиту потребують лише підтримуючого догляду у вигляді штучної сльози.
  4. Паразитичний кератит. Для його лікування використовуються антибактеріальні краплі для очей і антибіотики, але деякі види паразитів стійкі до лікарських препаратів. Паразитний кератит дуже часто важко лікується, може знадобитися навіть пересадка рогівки.

Лікування неінфекційного кератиту вибирає лікар-офтальмолог залежно від рівня важкості. Наприклад, з легким дискомфортом від подряпини на рогівці можуть впоратися краплі штучних сліз. Однак, якщо кератит викликає значні розриви на рогівці та біль, то може знадобитися пов’язка на око та спеціальні препарати, які призначить лікар.

Що важливо знати про лікування кератиту?

  1. Іноді лікар може призначити стероїдні краплі, щоб зменшити запалення та запобігти утворенню рубців. Це повинно бути зроблено обережно, тому що деякі інфекції можуть посилитися з їх використанням: обов’язково дізнайтеся у лікаря, які побічні ефекти можуть бути від виписаних крапель і як вчинити, якщо стан погіршиться.
  2. Власникам контактних лінз варто припинити носити контактні лінзи, незалежно від того, чи вони пов’язані з виникненням кератиту. Це необхідно, щоб око могло спокійно відновитися і щоб на лінзах не потрапляла інфекція, якщо інфекційний кератит.
  3. Не всі форми інфекційного кератиту реагують на ліки однаково. Паразитарний кератит може бути стійким до антибіотиків, тому ви повинні бути готові до повторних відвідувань лікаря та можливої ​​зміни препаратів. У разі вірусного кератиту противірусні препарати можуть не повністю усунути збудників: важливо переконатися у лікаря, що захворювання повністю пройшло.

Щоб підібрати правильне лікування кератиту та своєчасно його усунути, звертайтеся в Медичний центр AstraMed. Наші висококваліфіковані та досвідчені лікарі-офтальмологи проведуть повний огляд Вашої зорової системи та підберуть лікування індивідуально для Вас. Так, враховуючи усі особливості Вашої зорової системи, наші фахівці допоможуть усунути кератит доволі швидко та не допустити ускладнень.

Як усунути кератит: основні методи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори