+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чому у Вас виникає печіння в очах?

Кожен хоча б раз у житті відчував печіння в очах. Досить часто воно проходить у перші хвилини – наприклад, якщо з’явилося через необхідність нарізати цибулю або знаходження поряд з об’єктом, що димиться. Тоді хвилюватись про здоров’я своїх очей приводу немає.

Зовсім інша справа – якщо почуття печіння в очах мучить вас упродовж тривалого часу, тоді слід звернутися за допомогою до лікаря-офтальмолога, щоб визначити причину та підібрати ефективне лікування.

Чому виникає печіння в очах, основні причини?

Насправді причин, що сприяють виникненню почервоніння очей є безліч, однак до основних можна віднести:

Алергічна реакція. Алергія може виникнути від впливу певних рослин, шерсті тварин, вживання певних продуктів, введення певних ліків та безлічі інших факторів. Симптоми зазвичай проявляються симетрично, з набряком повік і печінням очей, а також можлива сильна сльозотеча.

Зір перевантажений. Особливо часто ця причина печіння очей зустрічається у тих, кому доводиться багато часу проводити за комп’ютером, друкувати багато документів або керувати автомобілем, також паралельно можливі й прояви інших дискомфортних відчуттів в очах.

Дрібні травми. Роздратування, печіння і біль в очах можуть виникнути після випадкового необережного зняття лінз, попадання дрібних сторонніх предметів в органи зору, частинок косметичних засобів і торкання кон’юнктиви пальцями.

Іноді поруч із печінням очей можуть спостерігатися й інші симптоми, до яких належить сухість, почервоніння, сльозотеча, різь. Важливо пам’ятати, що неприємні симптоми, такі як поколювання, почервоніння тощо, також можуть бути викликані серйозним захворюванням або травмою, тому якщо симптоми не зникають протягом тривалого часу, обов’язково зверніться до фахівця для призначення відповідного лікування.

Як позбутися печіння очей, що варто знати?

Лікування печіння повністю залежить від причини проблеми. Якщо агресивні хімічні речовини або невідповідна косметика потрапили в очі, негайно промийте їх зволожуючими краплями або окропом. Після промивання очей холодний компрес може заспокоїти очі.

Використовуйте тільки правильно підібрані засоби для корекції зору. Печіння і головний біль в очах при носінні лінз і окулярів говорять про те, що вони підібрані неправильно. Щоб усунути цю проблему, необхідно якомога швидше звернутися до фахівця.

Дотримуйтесь основних правил гігієни. Важливо дотримуватися гігієни, щоб уникнути інфекції або травми очей. Не можна торкатися очей немитими руками, а для видалення сміття візьміть чисту серветку або кінчик ватного тампона. Важливо використовувати тільки якісний макіяж і декоративну косметику перед сном.

При відчуттях печіння, що довго не проходить, звертайтеся на консультацію до лікаря-офтальмолога в Медичний центрAstraMed, де досвідчені фахівці проведуть усі необхідні обстеження, щоб допомогти Вам позбутися наявного дискомфорту.

Пам’ятайте, правильне лікування може підібрати тільки офтальмолог після огляду і розуміння причини печіння. Лікар може призначити різні краплі або інші методи лікування, щоб швидко полегшити ваш дискомфорт.

Чому у Вас виникає печіння в очах?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори