+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чому стаються крововиливи в око та як позбутися?

Крововиливи в око є скупченням крові, що вилилася у внутрішньоочні середовища з пошкоджених внаслідок травми, захворювання або надмірних фізичних навантажень внутрішньоочних судин.

Багато хто думає, що при крововиливі в око для звернення до лікаря немає приводу, адже причина цілком нешкідлива. Звичайно, з незначними крововиливами хоч раз у житті стикався практично кожен, коли причиною цього явища ставала легка контузія ока або надмірне фізичне навантаження, тоді крововилив дійсно не є небезпечним. Однак існують і серйозніші ситуації, коли крововилив в око вимагає негайної професійної допомоги, щоб уникнути погіршення зору або повної втрати.

Чому відбувається крововилив в око, основні причини.

Причини, через які відбуваються крововиливи, дуже різні і різноманітні. При цьому найбільш поширеним фактором ризику є тупа травма ока. Вплив може бути спрямований як безпосередньо на око, так і інші частини тіла (череп, грудна клітина). Отримані подібним чином травми ока поділяються на:

  • Легкі, при яких структура органу залишається без пошкоджень та зір відновлюється повністю.
  • Середні, з невеликими ушкодженнями очних структур та можливим зниженням зору.
  • Тяжкі, що супроводжуються незворотними порушеннями структури ока, іноді з повною втратою зору.

Ще одна причина виникнення крововиливу в око – це порушення системи кровообігу. Причиною може стати цукровий діабет, атеросклероз судин, артеріальна гіпертензія. У цьому випадку лікування крововиливу проводять паралельно терапії захворювання, що викликало його.

При запущених формах цукрового діабету відбувається поразка кровоносних судин організму і судин сітківки. Подібний стан в офтальмології зветься діабетичною ретинопатією. Патологія є дуже серйозною, оскільки дуже часто ускладнюється крововиливами в сітківку, здатними спровокувати її відшарування з незворотною втратою зору.

До інших, що зустрічаються дещо рідше причин крововиливу в око, фахівці відносять внутрішньоочні пухлини, короткозорість, яка стає причиною утворення на стінках судин ока небезпечних мікротріщин, запальні захворювання райдужної та судинної оболонок ока, аномалії у розвитку судинної системи, надмірні фізичні навантаження, гучний крик, кашель та ін.

Як проходить лікування крововиливу в око.

Першорядним завданням лікаря при виявленні крововиливу в око є зупинка кровотечі, що виникла. Після цього пацієнту обов’язково варто здати аналіз крові. Виконання його необхідно для своєчасного виявлення захворювань, пов’язаних з патологіями в системі згортання крові або загальної системи кровообігу.

Як правило, з місць скупчень кров розсмоктується спонтанно. Однак для прискорення цього процесу фахівці призначають препарати, що розсмоктують кров. Необхідно розуміти, що кожен новий крововилив може суттєво уповільнювати швидкість відтоку крові з місць її скупчення в очних середовищах. Особливо часто така ситуація спостерігається у пацієнтів із цукровим діабетом. Як правило, при цукровому діабеті відбуваються крововилив у сітківку ока. Лікування його утруднене і супроводжується серйозними наслідками, оскільки страждають розташовані тут зорові рецептори.

Як сказано вище, крововилив у око виникає з різних причин і може супроводжуватися різними за рівнем небезпеки наслідками. Тому навіть за незначної наявності крові в оці краще негайно звернутися до фахівця-офтальмолога в Медичний центр AstraMed. Адже лише своєчасна допомога кваліфікованих фахівців допоможе запобігти можливим серйозним ускладненням.

Чому стаються крововиливи в око та як позбутися?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори