+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чому з’являються мушки перед очима?

Поява «мушок» перед очима є досить частим явищем, що створює дискомфорт. Мушками називають плаваючі точки в очах, які можуть з’являтися раптово та швидко зникати, а можуть мати й постійний характер. Багато людей не приділяє особливу увагу цьому дискомфорту, а думають, що все само якось пройде. Проте так робити не варто, адже поява «мушок» перед очима може мати дуже серйозні причини.

Чому ж з’являються мушки перед очима?

Найбільш поширеною причиною появи «мушок» є вікові зміни, що відбуваються в склоподібному тілі. Склоподібне тіло складається з води та невеликої кількості білків, мікроелементів та інших речовин. З віком деякі з цих речовин починають розпадатися, а в наслідок цього утворюються невеликі помутніння, кількість яких з часом збільшується. Такі помутніння ми й бачимо перед очима, називаючи їх «мушками».

Іноді мушки перед очима можуть свідчити про розвиток різних захворювань зорової системи, а також вони можуть з’являтися через попадання невеликих сторонніх тіл у слізну рідину. Якщо «мушки» з’являються через сторонні тіла в слізній рідинні, Тоді це буде супроводжуватися свербінням та сльозотечею.

Найчастіше мушки перед очима з’являються при такому порушенні роботи зорової системи, як короткозорість. Також причиною появи мушок може бути підвищений чи знижений тиск, перенапруження органів зору, а ще при нестачі вітаміну А.

Якщо різко змінити положення тіла у погано провітреному приміщені, то також можуть з’явитися «мушки» через нестачу кисню. На появу такого дискомфорту можуть вплинути й погані звички: вживання алкоголю чи куріння. При надмірному зловживанні алкоголю кількість «мушок» перед очима збільшується, що з часом вимагатиме хірургічного втручання.

Іноді після травм голови чи органів зору також з’являються «мушки» перед очима, в такому випадку слід негайно звертатися до лікаря. Адже виникнення такого явища може свідчити про порушення кровообігу в головному мозку або інфекційні процеси всередині очей.

Однією з основних причин появи «мушок» перед очима є деструкція склоподібного тіла, яку можуть спричинити різноманітні офтальмологічні захворювання. Серед таких захворювань можна назвати дистрофію сітківки, міопію, запальні захворювання зорової системи, крововиливи та відшарування сітківки. При відшаруванні сітківки «мушки» з’являються раптово та супроводжуються спалахами перед очима та звуженням поля зору.

Часто «мушки» перед очима не пов’язані із порушеннями у роботі зорової системи, а свідчать про загальні захворювання організму. Це, наприклад, тривалі прояви мігрені, збій у роботі ендокринної системи, гіпертонія, анемія, захворювання печінки чи шлунково-кишкового тракту. Раптове виникнення та постійне збільшення «мушок» може свідчити про наближення інсульту.

«Мушки» перед очима можуть виникати й при цукровому діабеті, оскільки він дуже часто провокує розвиток діабетичної ретинопатії, що розширює та пошкоджує стінки кровоносних судин сітківки ока.

Отже, ігнорувати появу «мушок» перед очима не варто. Слід одразу звертатися на консультацію до лікаря-офтальмолога, який проведе повну діагностику зору. Таку діагностику Ви можете пройти в Медичному центрі AstraMed, де працюють лише висококваліфіковані лікарі-офтальмологи, які проводять якісну діагностику зору та легко визначають наявні порушення, а при необхідності наші лікарі направлять Вас до вузькоспеціалізованих фахівців.

Чому з’являються мушки перед очима?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори