+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чому виникає двоїння в очах та як позбутися

Двоїння в очах є частою скаргою серед пацієнтів в офтальмологічному кабінеті. Таке явище сильно заважає концентруватися на певних предметах та викликає безліч іншого дискомфорту. Щоб зрозуміти, як позбутися двоїння, слід спочатку розібратися з причинами його виникнення та особливостями перебігу.

Чому виникає двоїння в очах, основні причини.

Варто розуміти, що двоїння в очах, або як його ще називають, диплопія не є самостійним станом, а являється симптомом, що попереджає про розвиток певних порушень в зоровій системі або й в організмі в цілому. Причини появи двоїння в очах залежать від форми порушення.

Так при монокулярній формі двоїння до причин відносять перш за все астигматизм, оскільки при цьому захворюванні двоїння спостерігається лише на одному оці. При захворюванні «сухого ока», занесені будь-яких інфекція чи інших порушеннях функцій рогівки також дуже часто спостерігається двоїння в очах. До монокулярної форми цього дискомфорту може призвести і помутніння кришталика – катаракта.

Якщо ж говорити про бінокулярну форму двоїння, то серед причин її виникнення варто виділити косоокість, що може бути не лише причиною виникнення двоїння, а й наслідком його тривалого перебігу. Також сюди можна віднести інсульт та гіпертонію, адже для цих станів характерними є порушення функцій судин, що може спровокувати появу двоїння. Такий дискомфорт може бути викликаний і пошкодженням нервових закінчень, отже причиною може стати навіть цукровий діабет та різні аутоімунні захворювання. Бінокулярну форму диплопії можуть викликати також різноманітні травми не лише зорової системи, а й травми голови.

Двоїння в очах може виникнути і під впливом безлічі інших причин, що чітко можна визначити при проведені діагностики в офтальмологічному кабінеті. Найбільш частими провокаторами цього зорового порушення стають ускладнення інфекційних захворювань, збій у роботі щитовидної залози, пухлинні захворювання, ендокринні порушення та запальні процеси у головному мозку.

При перших відчуттях двоїння слід звертатися до лікаря-офтальмолога, адже, як уже було сказано, такий дискомфорт може свідчити про розвиток небезпечних захворювань. Окрім цього двоїння часто провокує паралельне виникнення головного болю, а згодом й інших порушень в роботі зорової системи.

Як позбутися двоїння в очах, що варто знати.

Позбутися двоїння в очах можна лише усунувши причину його появи. Тому перш за все слід звернутися до лікаря-офтальмолога, який дослідить Вашу зорову систему та спробує вияснити причину появи двоїння. Після проведення повної діагностики зору офтальмолог може направити Вас до інших вузькоспеціалізованих фахівців, до яких належать невролог, ендокринолог, онколог, ревматолог та інші фахівці за необхідністю.

Визначивши причину появи двоїння фахівець підбере усе необхідне лікування, іноді для лікування достатньо медикаментозних засобів, а іноді потрібні серйозні хірургічні втручання. Для того, щоб уникнути серйозних порушень та появи ускладнень, слід звертатися до фахівців при перших проявах дискомфорту.

При появі двоїння Ви можете звернутися в Медичний центр AstraMed, у нас працюють лише висококваліфіковані фахівці різних галузей, які легко знайдуть причину появи будь-якого дискомфорту. В своєму медичному центрі ми використовуємо лише якісне обладнання та сучасні методики лікування, які допомагають безпечно усунути безліч захворювань та зберегти здоров’я кожного пацієнта, а це для нас найважливіше.

Чому виникає двоїння в очах та як позбутися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори