+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чи пов’язана група крові з ризиком розвитку COVID-19?

Нове дослідження виявило кореляцію між групою крові і ймовірністю захворювання на  COVID-19. На думку авторів, люди з групою крові А можуть бути в більшій мірі схильні до ризику, ніж ті, хто має інші групи крові.

Дослідники з Південного університету науки і техніки в Шеньчжені (Китай) у співпраці з колегами з інших китайських установ недавно провели дослідження, що оцінює потенційний зв’язок між групою крові і госпіталізацією через інфекцію.

Їх дослідження є попередніми і ще не опубліковано в рецензованому журналі, що означає, що інші експерти ще не мали можливості оцінити методологію і висновки дослідників.

Група крові А постраждала найсильніше?

Дослідники вивчили розподіл груп крові серед 2173 чоловік, що надійшли до лікарень з COVID-19, захворюванням, викликаним новим коронавірусів. Кожна людина отримала медичну допомогу в одній з трьох лікарень в Ухані, Китаї або Шеньчжені.

Потім група порівняла розподіл пацієнтів за групами крові з розподілом групи представників загальної популяції – всього 3694 людини в Ухані.

Дослідники виявили, що частка людей з групою крові А була значно вищою серед групи госпіталізованих з COVID-19, ніж серед загальної популяції.

Вони також виявили, що частка людей з групою крові О була значно нижчою серед загальної групи інфікованих COVID-19.

Грунтуючись на цих висновках, співавтор першого дослідження Цзяо Чжао і його колеги повідомляють, що “люди з групою крові А мають значно вищий ризик для зараження COVID-19, в той час як група крові О має значно нижчий ризик для інфекції. 

Однак важливо підкреслити, що дослідники посилаються на ризик необхідності госпіталізації через COVID-19, а не на ризик зараження вірусом, який може призвести до захворювання.

Це пов’язано з тим, що група вивчала дані тільки від осіб, чиї симптоми були досить важкими, щоб вимагати госпіталізації, а не від тих, у кого були легкі симптоми.

Висновок може бути чисто випадковим…

Але чи дійсно це означає, що люди з типом крові А можуть більше впадати в занепокоєння, в той час як люди з типом О можуть видихнути з полегшенням?

Експерти, які беруть у дослідженні, прокоментували отримані результати, пояснивши, що дослідження не демонструє причинно-наслідкового зв’язку між групою крові і схильністю до госпіталізації з COVID-19.

Та як би там не було, ми щиро бажаємо Вам здоров’я, берегти його і цінувати близьких! 

Чи пов’язана група крові з ризиком розвитку COVID-19?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори