+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чи можна промивати очі заваркою з чаю?

Ще наші предки широко застосовували чай як засіб народної медицини для промивання органів зору. Примочки чайного напою зазвичай використовують як тимчасовий засіб для боротьби є деякими дискомфортними відчуттями в очах до відвідування лікаря-офтальмолога та початку запропонованого лікарем лікування.

Користь та шкода чаю для очей.

Почервонілі повіки, набряклість і мішки під очима роблять шкіру обличчя втомленою та несвіжою. Танін, що міститься у чаї, дозволяє підвищити тонус, зняти запалення та повернути блиск очам. Ще однією корисною особливістю чайного напою є те, що він має протизапальну, заспокійливу та антибактеріальну властивості.

Вплив чаю на шкіру виявляється у виробленні колагену та стимулюванні кровотоку, завдяки чому покращується відтінок шкіри, частково усуваються дрібні зморшки навколо очей, повертається пружність та гладкість шкіри.

Однак при застосуванні цього народного засобу рекомендується проконсультуватися з лікарем-офтальмологом і вибирати тільки натуральний листковий чай. До того ж не варто тримати ватяні компреси з чаєм на очах більше 15 хвилин, інакше шкіра може набути відтінку чаю, що є не дуже приємним явищем.

У жодному разі не можна робити примочки з гранульованої заварки, тому що в ній міститься пил, що викликає подразнення слизових оболонок ока. Неякісний продукт може завдати непоправної шкоди здоров’ю людини, навіть призвести до розвитку захворювань очей.

Крім того, не рекомендується робити примочки на ніч, тому що чай має тонізуючий ефект.

Який чай слід обирати для промивання очей?

Промивати очі можна чорним, зеленим, жовтим чаєм та їх різноманітними сумішами. Ефективними вважаються суцільно листові та байхові сорти. При цьому з обережністю необхідно ставитись до чаїв, у складі яких присутні різні добавки та небезпечні для очей ароматизатори. Дуже часто хімічні ароматизатори та штучні добавки можуть спровокувати виникнення алергічних проявів, посилюючи тим самим хворобливий стан очей та слизових оболонок.

Також для промивання очей застосовуються трав’яні збори, що містять такі лікарські рослини, як ромашка аптечна, шипшина, квітки липи, квітки черемхи та чебрець.

Не варто використовувати заварку з чаю, яка простояла уже більше двох днів, оскільки вона починає прокисати, в наслідок цього в ній починають розмножуватися різноманітні шкідливі бактерії. Така заварка лише нашкодить Вашим очам.

Як правильно промивати очі чаєм?

Взагалі немає якихось строгих правил щодо промивання очей заваркою чаю. Якщо ж описати сам процес, то промивання розпочинається безпосередньо з приготування та заварювання чаю. Дальше відвар настоюється та охолоджується до трішки вище за кімнатну температуру.

Дальше розпочинається сам процес промивання очей. Слід чисті диски з вати змочити в чаї та акуратно протирати очі. Промивати слід так, щоб чай потрапив на усі ділянки поверхні ока. Щоб не намочити одяг, а також шкіру шиї та області декольте найкраще нахилитися над умивальником.

Промивання очей з використанням чаю – процедура ефективна і допомагає позбавитися деяких дискомфортних відчуттів в органах зору. Така процедура підходить як дорослим, так і дітям. Але слід пам’ятати, щоб не завдати шкоди своєму здоров’ю, перед процедурою необхідно проконсультуватися з лікарем-офтальмологом.

Чи можна промивати очі заваркою з чаю?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори