+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Повна діагностика зору, подбайте про свій зір!

Регулярне обстеження очей необхідне для того, щоб Ви могли зберегти їх здоров’я та гарний зір. Хороший зір дозволяє краще та безпечніше працювати та відпочивати – фактично, він покращує якість життя. Найкращою профілактикою порушень зору стане саме регулярна повна діагностика зору.

Як проходить повна діагностика зору?

Повна діагностика зору дозволяє виявити усі можливі порушення зору. Кількість досліджень залежить від скарг, віку та хронічних захворювань людини. Пацієнт витрачає від 15 хвилин до півтори години і отримує повний звіт про здоров’я свого зорового аналізатора. Існує кілька популярних діагностичних процедур, які проводяться послідовно.

Перш за все повна діагностика передбачає перевірку гостроти зору. Гостроту зору перевіряє лікар-офтальмолог із допомогою спеціальної таблиці. Це той самий плакат із літерами різного розміру, що висить у кожному офтальмологічному кабінеті. Перевірку гостроти зору здійснюють з п’яти метрів. 

Дальше проводиться оцінка полів зору. Поле зору – це весь простір, який людина бачить, зафіксувавши погляд в одній точці та тримаючи голову нерухомо. Дослідження допомагає у діагностиці глаукоми, патологій зорового нерва, сітківки.

Наступним етапом діагностики є вимірювання відстані між зіницями. Раніше проводили за допомогою звичайної лінійки. Тепер для цього є спеціальний вимірювальний прилад. Точність вимірювань важлива для правильного центрування лінз окулярів.

Також обов’язково проводиться перевірка роботи зіниць. Використовуючи спрямований промінь світла, лікар оцінює здатність зіниці змінювати діаметр (звужуватися та розширюватися). Окрім цього лікар-офтальмолог вимірює внутрішньоочний тиск та проводить інші необхідні дослідження.

Кому і чому необхідна повна діагностика зору?

Як правило, люди з поганим зором регулярно відвідують офтальмолог в поліклініці або салоні оптики з метою корекції зору, але цього огляду мало. При прогресуючій короткозорості (меншою мірою далекозорості) очей фізіологічно збільшується в розмірах, зростає діаметр очного яблука і відбувається розтяг сітківки, тому слід проходити й повну діагностику зору за порадами фахівця. Подібні ж ризики виникають і при вагітності, саме тому жінок, які готуються до пологів, обов’язково відправляють двічі за вагітність на обстеження до офтальмолога

Людям з хорошим  зором також слід регулярно проходити повну діагностику зору. Якщо із зором все гаразд, дорослим і дітям достатньо проходити повну діагностику зору з метою профілактики 1 раз на рік.

Повна діагностика зору важлива і для того, щоб лікар зміг переконатися, що вам можна носити контактні лінзи . Мало хто знає, що існують протипоказання щодо носіння лінз пацієнтам з патологічними змінами на рогівці ока, запальних очних процесах, алергічної непереносимості препаратів, що входять до складу розчину для зберігання.

З віком значно збільшується ризик виникнення вікових очних захворювань (катаракти, глаукоми та ін.). Щоб запобігти або виявити на ранніх стадіях ці та інші захворювання, необхідно звернути особливу увагу на стан зору.

Пройти повну діагностику зору Ви можете у нашому Медичному центрі AstraMed. У нас працюють лише висококваліфіковані лікарі-офтальмологи, які для проведення досліджень використовують лише сучасне та якісне обладнання. Повне обстеження очей з’ясовує не лише, чи Вам потрібна корекція зору, а й визначає загальний рівень здоров’я Ваших очей. Також комплексне обстеження може виявити ранні ознаки захворювань, що дає можливість їх своєчасного лікування.

Повна діагностика зору, подбайте про свій зір!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори