+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Основні причини погіршення якості зору.

Зниження гостроти зору може супроводжувати людину протягом усього життя або бути тимчасовим явищем. Все залежить від першопричини. Ця поширена проблема найчастіше є наслідком особливостей анатомії ока, захворювань ока чи пов’язані з порушенням роботи організму загалом.

Розмиті контури предметів, спотворення їх форм і розмірів, труднощі фокусування, пелена перед очима – всі ці тривожні дзвіночки нагадують, що варто звернути увагу на здоров’я очей і обстежитись у досвідченого офтальмолога, так Ви зможете вчасно виявити наявні порушення та усунути їх, щоб зберегти свій зір.

Чому погіршується зір, що варто знати.

Погіршення зору може бути викликане безліччю причин, що мають абсолютно різне походження.

При роботі, пов’язаної з паперами та комп’ютером, зір неминуче до кінця дня дещо знижується. Отже, Ви знаходитесь у групі ризику розвитку серйозних офтальмологічних захворювань. Ризик зростає, якщо доводиться постійно напружувати очі, якщо накопичується загальна втома, при стресах, безсоннях, нестачі вітамінів, неправильному харчуванні та інших факторах.

На цьому фоні можуть прогресувати аномалії рефракції – короткозорість, далекозорість, астигматизм. З віком може відбуватися атрофія сітківки – це поширена причина погіршення зору людей старше 70 років. Однією з найчастіших причин погіршення зору є катаракта, тобто помутніння кришталика ока. Ще одна можлива причина – глаукома – це захворювання, пов’язане з підвищенням внутрішньоочного тиску, що викликається надмірним накопиченням очної рідини. Розвиток глаукоми супроводжується болем в очах та появою райдужних кіл при погляді на джерело світла. Також погіршення зору може бути спричинене травмою ока.

Якщо зір падає нерівномірно або тільки на одному оці, різниця між сигналами, що одержуються з обох очей, виявляється значною, і зображення може подвоюватися. Якщо двоїння надто сильне, мозок може відключити слабше око від процесу зору (амбліопія). Амбліопія стає додатковим фактором, що погіршує зір. 

Причиною зниження зору можуть бути і системні захворювання. Такі ендокринні захворювання, як аденома гіпофіза, цукровий діабет можуть спричинити погіршення зору.

Різке погіршення зору обох очах може бути наслідком порушень центральної нервової системи, а падіння зору одному оці – пояснюватися порушенням кровопостачання. Остеохондроз шийного відділу хребта – одна з можливих причин погіршення зору.

Зниження функції зору може бути спричинене прийомом деяких лікарських засобів. Воно може пояснюватися отруєнням і навіть інфекційними захворюваннями. В останньому випадку погіршення зору – лише один з багатьох важких симптомів.

Коли слід звертатися до лікаря-офтальмолога?

При значному погіршенні зору протягом короткого періоду необхідно терміново звернутися до офтальмолога. Також допомога лікаря необхідна, якщо зниження зору супроводжується болем у оці, набряком та почервонінням ока.

Пройти повну діагностику зору у висококваліфікованих фахівців Ви можете в Медичному Центрі AstraMed, наші лікарі використовують якісне та сучасне обладнання, що дозволяє виявити захворювання навіть на ранніх стадіях та провести ефективне лікування.

Основні причини погіршення якості зору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори