+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Найбезпечніший метод лікування катаракти.

Через помутніння кришталика при катаракті предмети справді людина бачить нечіткими, розмитими, наче крізь водний потік. У міру розвитку катаракти колір зіниці замість чорного поступово стає сіруватим, сірувато-білим, молочно-білим. Гострота зору знижується залежно від інтенсивності помутніння.

Чи потрібно лікувати катаракту? 

Обов’язково! На початкових етапах можуть допомогти різні краплі, які, щоправда, не так лікують, як “заморожують” процес її розвитку. Зір погіршується у кожного з різною швидкістю, але без лікування в більшості випадків кришталик швидко втрачає прозорість, потім настає повне його помутніння, тобто повна втрата зору. Катаракта є незворотним процесом, тому знову зробити природний кришталик прозорим використовуючи краплі чи інші медикаментозні препарати нереально!

У чому полягає хірургічне лікування катаракти?

Існує чимало різновидів хірургічних операцій, але суть їх в усуненні помутнілого природного кришталика ока та заміні його на штучний. Ще кілька років тому вважалося, що для операції необхідно дочекатися остаточного дозрівання катаракти. Однак зараз технології зробили крок так далеко, що операцію можна робити на будь-якій стадії захворювання. 

Лікарі-офтальмологи радять проводити видалення катаракти якомога раніше. Адже при цьому зменшується небезпека ускладнень: катаракта викликає ущільнення очного кришталика і збільшення його розмірів, цей процес провокує ускладнення відтоку рідини всередині органів зору, що у подальшому призводить до  зростання очного тиску та появи вторинної глаукоми.

Найбезпечніший метод видалення катаракти.

Найбільш застосовуваним методом видалення катаракти є факоемульсифікація, оскілки він вважається найбезпечнішим та не травматичним. Кришталик за допомогою лазера подрібнюється, після чого усувається через малесенький отвір. Саме через цей отвір пізніше вставляється інтраокулярна лінза – штучний кришталик. Лінза розгортається лише всередині ока та приймає правильне положення. Увесь профес видалення катаракти та встановлення штучного кришталика відбувається амбулаторно, з використанням місцевої анестезії.

Факоемульсифікація настільки досконала, що ризик ускладнень навіть у найскладніших ситуаціях не перевищує 1%. Таке втручання абсолютно не викликає жодного болю та триває зазвичай від 15 до 30 хвилин. Пацієнти починають бачити одразу по закінченню операції, тому після процедури заміни кришталика їм не потрібний постільний режим і перебування в стаціонарі. У більшості прооперованих вже першого вечора повністю відновлюється зір. Деякі навіть наголошують на появі “супер зору”, якого не було ніколи раніше.

Лікування можна проводити на ранніх стадіях катаракти. В цьому випадку операції протікає навіть швидше та легше. Немає необхідності тривалий період відчувати дискомфорт від поганого зору, чекаючи на дозрівання катаракти. Пацієнт може отримати допомогу вже за незначних проблем (важко читати, водити машину, справлятися з дрібною роботою).

При появі підозри на катаракту звертайтеся в Медичний центр AstraMed. Досвідчені лікарі-офтальмологи визначать причину дискомфортних відчуттів, а при виявлені катаракти проведуть необхідне лікування. Ми  використовуємо сучасне обладнання для факоемульсифікації катаракти, тому з нами Ваша зорова система в надійних руках.

Найбезпечніший метод лікування катаракти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори