+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Лікування Діабетичної ретинопатії

Діабетична ретинопатія – це серйозне захворювання сітківки ока, яке виникає внаслідок цукрового діабету. При відсутності лікування захворювання може призвести до поступової повної втрати зору.

Лікування діабетичної ретинопатії дозволяє зупинити або сповільнити втрату зору, що необоротно відбувається при ураженні сітківки. Повністю вилікуватися від захворювання не можливо, тому за кілька років вам може знадобиться ще одна операція. 

Основні методи лікування діабетичної ретинопатії.

При виявлені діабетичної ретинопатії, після проведення повної діагностики органів зору, лікарі-офтальмологи можуть застосовувати кілька методів лікування, залежно від ступеня розвитку захворювання. Серед методів лікування виділяють:

  1. Медикаментозне лікування. Цей метод застосовується на початкових стадіях розвитку захворювання. Пацієнту призначають ангіопротектори – це медичні препарати, які укріплюють стінки судин. Окрім цього, до терапії входять вітаміни В, А, Р та Е, а також антиоксиданти. Цей метод лікування лише частково сповільнює розвиток захворювання, а не усуває його повністю. Часто медикаментозна терапія застосовується паралельно з іншими методами.
  • Лазерна коагуляція сітківки. Це процедура, яка за допомогою лазера знищує пошкоджені кровоносні судини у сітківці ока. Лазер впливає на тканини ока вузько спрямованими пучками світла, які створюють на поверхні сітківки малесенькі опіки. Завдяки цьому збільшується надходження кисню та відбувається коагуляція слабких судин. Лазерна коагуляція проводиться в режимі одного дня з використанням місцевої анестезії та не потребує реабілітації, уже за годину після її проведення пацієнт може відправлятися додому. Ця процедура зміцнює судини та сітківку ока, вона не покращує зір, а лише зупиняє процес його погіршення. Лазерне лікування сповільнює розвиток захворювання та стабілізує його. Гострота зору після лазерної коагуляції не завжди покращується, оскільки лазер частково руйнує нервові закінчення сітківки, що відповідають за прийняття візуальної інформації. Сьогодні, лазерна коагуляція – це найефективніший метод лікування діабетичної ретинопатії.
  • Вітректомія. Це хірургічний метод лікування, який застосовується якщо кров із пошкоджених судин потрапила на сітківку або склоподібне тіло. Вітректомія застосовується при сильно розвинених випадках діабетичної ретинопатії. Під час операції частково або повністю видаляється склоподібне тіло, яке замінюється спеціальною газовою сумішшю або силіконовою олією. Це допомагає створити тиск на сітківку та тримати її в нормальному положенні. Газову суміш після певного часу замінює власна внутрішньоочна рідина, тому вона не потребує заміни, а силіконова олія має термін служби до декількох років. Процедура вітректомії триває до 2-3 годин, а період реабілітації залежить від обсягу втручання та типу замінної рідини. Він може тривати як кілька днів, так і кілька тижнів.

В Медичному центрі AstraMed використовують різні способи лікування діабетичної ретинопатії, яке проводиться в комфортних для Вас умовах. Наші висококваліфіковані лікарі проводять лікування з допомогою якісного та сучасного обладнання, яке допомагає зберегти Ваш зір.

Лікування Діабетичної ретинопатії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори