+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Лазерне лікування основних захворювань очей.

Лазерні технології незамінні у лікуванні захворювань очей. Сьогодні офтальмологи використовують сучасні високоточні лазери для акуратного та ефективного проведення операцій на очах. Операції, що проводяться за допомогою лазера, протікають за лічені хвилини, вплив променів точно розрахований і строго контролюється комп’ютерними системами. Лазерні операції безболісні та проводяться амбулаторно, без госпіталізації.

При яких захворюваннях очей використовують лазерне лікування?

Технології постійно розвиваються і офтальмологія удосконалюються, тому зараз лазерне лікування застосовується при багатьох офтальмологічних захворюваннях. Серед основних можна виділити:

  1. Вікова макулярна дегенерація. Ранні стадії захворювання ефективно лікуються медикаментозно – препарати, що блокують розростання судин і прибирають набряк, ефективно уповільнюють перебіг хвороби та відновлюють гостроту зору. Більш складні або занедбані випадки дегенерації лікуються лазерними технологіями – лазерною коагуляцією з метою блокування кровотоку в новостворених судинах. Однак метод обмежений індивідуальними протипоказаннями через ризик пошкодження фоторецепторів. Фотодинамічна терапія застосовує світлочутливий лазер, що впливає лише на судини.
  2. Діабетична ретинопатія. Діабетична ретинопатія є ускладненням після діабету і означає ураження судин сітківки, що веде до незворотної сліпоти у будь-якому віці. Лазерна коагуляція ефективно лікує діабетичну ретинопатію через припікання судин сітківки. Це покращує харчування тканин та надходження кисню. При лазерній коагуляції уражені ділянки сітківки покриваються лазер коагулянтами, що перешкоджають новоутворенню неміцних судин.
  3. Периферична дегенерація сітківки. Найчастіше дегенерації на периферії сітківки немає відчутних симптомів навіть у вираженої стадії, і розрив чи відшарування сітківки може наступити несподівано.  Як лікування периферичних дегенерацій сітківки ефективно застосовується лазерна коагуляція – безпечний та нетравматичний спосіб. Його суть полягає у створенні захисних бар’єрів із лазерних коагулянтів. Бар’єри відмежовують дистрофічні зони від центральної зони очного дна і запобігають розривам та відшаруванням сітківки.
  4. Вторинна катаракта. Після лікування катаракти може виникнути повторне помутніння та ущільнення кришталика – вторинна катаракта. Вона може бути виявлена ​​відразу після операції або за кілька років. Рішенням стає лазерне лікування під крапельною анестезією. Хірург при цьому акуратно розсікає капсулу кришталика лазером та відкриває можливість для проходження світла. Лазер гарантує точність та безпеку вибіркового та строго контрольованого впливу. Операція має приголомшливий ефект – зір покращується миттєво, а повторна операція не потрібна.
  5. Глаукома. При глаукомі відбувається періодичне або постійне підвищення внутрішньоочного тиску, що веде до атрофії зорового нерва та втрати зорової функції. Глаукома має незворотний характер, оскільки гине зоровий нерв. Лікування глаукоми проводиться медикаментозними краплями, що знижують тиск усередині очей. При неефективності цього призначається лазерна терапія. Лазер безболісно та швидко створює нові шляхи відтоку рідини.

Якщо Ви помітили симптоми будь-якого з цих захворювань, звертайтеся в Медичний центр AstraMed. Наші лікарі не лише допоможуть визначити наявне захворювання, при проведені діагностики, а й підберуть ефективне лікування. В AstraMed працюють лише досвідчені фахівці, що використовують якісне обладнання при лікування, тому Ваш зір точно в безпеці.

Лазерне лікування основних захворювань очей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори