+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Катаракта, як одне з небезпечних порушень зору.

Катаракта – одне з найпоширеніших захворювань зорової системи у світі. Саме тому важливо мати хоча б мінімальне уявлення, що це за захворювання, чому воно виникає та як проявляється. Також варто розуміти, що це серйозне захворювання, яке може призвести до повної втрати зору при не своєчасному звернені до лікаря-офтальмолога.  

У якому віці може розвинутися катаракта?

Найчастіше на катаракту страждають люди зрілого віку. Пояснюється це просто: вікові зміни, що відбуваються в організмі, зачіпають навіть зорову систему – відбувається помутніння кришталика, однієї з природних лінз ока, і це – цілком природний процес. У когось такі зміни відбуваються раніше, у когось пізніше.

Катаракта може бути і у дитини. Так, катаракта зазвичай приходить із роками. Однак вік – не єдина причина. Катаракта може бути вродженою і діагностуватися у зовсім маленьких дітей. Причинами катаракти у разі можуть стати генетичні порушення, також вроджена патологія може бути наслідком внутрішньоутробних інфекцій, перенесених матір’ю під час вагітності.

Чому виникає катаракта?

У зоні особливого ризику – діабетики та гіпертоніки. Ймовірність розвитку катаракти підвищується у людей, які страждають на хвороби серцево-судинної системи або мають ендокринні порушення, причому в особливу групу ризику фахівці виділяють тих, хто хворіє на діабет та гіпертонію. За наявності таких діагнозів необхідно частіше відвідувати офтальмолога – і не тільки через небезпеку виникнення катаракти, – і діабет, і гіпертонія можуть серйозно погіршити стан сітківки.

Травми очей небезпечні для кришталика. Спровокувати розвиток катаракти також здатні травми, внаслідок яких відбуваються негативні зміни, що стосуються кришталика. Волокна, що становлять цю природну лінзу оптичної системи людського ока, внаслідок травми можуть серйозно постраждати.

Ускладнення катаракти та лікування.

Ускладнення катаракти загрожує незворотною сліпотою. Без лікування катаракта веде до погіршення зору аж до повної його втрати. Більше того, якщо кришталик при катаракті не просто помутнілий, а ще й збільшився в розмірах, це може стати причиною порушення відтоку внутрішньоочної рідини, через що розвивається вторинна глаукома, зір при якій втрачається безповоротно.

Консервативні методи лікування можуть лише пригальмувати розвиток катаракти . Єдиний спосіб знову набути гарного зору – видалити катаракту хірургічним шляхом, замінивши помутнілий природний кришталик ока на інтраокулярну лінзу. За умови імплантації сучасної інтраокулярної лінзи, така операція допоможе позбавитися не тільки катаракти, а ще й астигматизму, короткозорості, далекозорості. Зі штучним кришталиком останнього покоління можна однаково добре бачити на будь-якій відстані – керувати автомобілем, дивитися телевізор, читати і виконувати будь-яку зорову роботу.

Пройти лікування катаракти Ви можете в Медичному центрі AstraMed. Своєчасна діагностика катаракти за допомогою сучасного та якісного обладнання, дозволяє усунути катаракту на ранніх стадіях розвитку та не допустити ускладнень. Наші фахівці лікують катаракту з використанням найбільш безпечного методу, що дозволяє повернути Ваш зір в комфортних умовах.

Катаракта, як одне з небезпечних порушень зору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори