+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Зберігаємо хороший зір на довгі роки.

У вільний час ми продовжуємо спілкуватися з друзями та родичами у соцмережах, читаємо в інтернеті новини та шукаємо цікаву інформацію. Сучасні умови зовсім не схильні до збереження гарного зору.

Перші прояви порушень в роботі зорової системи?

Однією з перших ознак порушень зору є відчуття піску та почервоніння очей. Часто людина довго не звертає на це уваги або ж намагається займатися самолікуванням. Застосовує препарати, що тимчасово полегшують стан. Час іде, і одного разу зображення на екрані монітора починає розпливатися.

Серйозні захворювання очей виникають не відразу, потрібно багато часу, щоб стався збій у роботі оптичної системи. Поява подібних симптомів – це привід звернення до лікаря: сухість, відчуття стороннього тіла під віками, зниження гостроти зору, подвоєння, зорове спотворення навколишніх предметів, головні болі, райдужні кола та  поява плаваючих помутнінь.

Профілактика розвитку захворювань зорової системи.

Взагалі на розвиток порушень зору впливає безліч факторів, уникаючи яких можна зберегти свій зір на довгі роки.     

Перш за все не можна забувати, що синє світло від моніторів має кумулятивну дію, що надалі може призвести до серйозних захворювань сітківки. Щоб запобігти негативному впливу сучасних гаджетів та монітора, необхідно дотримуватися режиму зорового навантаження. Не більше восьми годин на день із обов’язковою перервою через кожні 45 хвилин.

Протягом робочого дня необхідно переводити кілька разів погляд з ближнього предмета на далекий, якщо дозволяють умови часто моргати, можна заплющити очі і розслабити їх на кілька секунд. Так органи зору швидше розслабляться, що не дасть можливості виникнути напруженню очей.

Обов’язково правильно організувати робоче місце: рівень очей повинен припадати на верхню третину екрана. Екран повинен знаходитись на відстані 50-60 сантиметрів від очей. Робочий стілець має бути підйомним, поворотним та регульованим. Штучне освітлення має бути рівномірним, можна використовувати окуляри із захистом від синього світла.

Для підтримки здоров’я всього організму та органів зору слід приділяти особливу увагу раціону харчування. Так, щоденне вживання каротиноїдів значно знижує ризик виникнення макулярної дегенерації, що веде до зниження гостроти зору та повної його втрати. Каротиноїди мають потужну антиоксидантну властивість, тільки в їх присутності організм продукує вітамін А, який необхідний для здоров’я очей.

Продукти найбільш багаті на ці речовини: помідори, морква, гарбуз, апельсини, персики, вишня, червоний грейпфрут, кавун, обліпиха, абрикоси, кабачки, зелений горошок.

Лютеїн є головним каротиноїдом, що захищає очі людини. Він сприяє запобіганню катаракти, а також знижує ризик дегенерації жовтої плями (одного з найважливіших складових органу зору), що у кожному третьому випадку є причиною повної втрати зору. Велика кількість лютеїну міститься у продуктах оранжевого кольору.

Усі ці поради не дають 100% гарантії гарного зору, а лише зменшують ризик розвитку порушень. Тому регулярні огляди в наших лікарів-офтальмологів є найважливішими у профілактиці порушень зору. Оскільки такі огляди дозволяють виявити будь-які порушення ще на початку їх розвитку та усунути їх без будь-яких ускладнень.

Зберігаємо хороший зір на довгі роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори