+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Біль в спині: чому виникає та куди звертатися.

Болі у спині є поширеною скаргою, особливо серед людей старшого віку. Найчастіше можна почути про біль у спині тоді, коли людина починає відчувати біль у ділянці попереку. Такий біль зустрічається у кожної людини хоча б раз в житті і може виникати з різних причин.

З віком, коли в організмі починає відбуватися природний процес старіння, біль у спині зустрічається частіше, – серед людей похилого віку кожен другий час від часу відчуває подібні болі.

Біль у спині може мати різний характер: бути гострим, колючим, пекучим, може віддавати в інші частини тіла (у грудну клітку, ноги, живіт, статеві органи). Біль може бути випадковим, або постійним.

Чому виникає біль в спині, основні причини.

Біль у спині може бути викликаний різними причинами. Тільки досвідчений лікар на підставі огляду пацієнта та даних призначеної та проведеної діагностики може правильно поставити діагноз і призначити ефективний курс лікування.

Причиною болю у спині можуть бути неврологічні захворювання, ушкодження міжхребцевих дисків, патологічні зміни міжхребцевих суглобів, деформація хребців, грижі, викривлення хребта, а також інші подібні порушення.

Ще однією причиною появи болю в хребті можуть стати ендокринні захворювання. Так, наприклад, внаслідок порушення обміну речовин знижується густина кісткової тканини, тоді кістки слабшають, а у хребті з’являється частий біль.

Причинами спинного болю можуть також стати захворювання органів дихання, захворювання нирок, пухлинні захворювання, а також багато інших захворювань внутрішніх органів, судин та м’яких тканин.

Подібна різноманітність можливих причин і змушує людину замислюватися, якого лікаря звертатися при болях у спині. Але не варто перетворювати це на перешкоду на шляху до допомоги, яку може надати фахівець.

Загострення болю в спині може бути спровоковано підняттям великої ваги, тривалим перебуванням у незручній позі, різкими нахилами чи присіданнями, переохолодженням, а також різними інфекціями.

Коли при болі у спині звертатися до лікаря?

Найчастіше біль у спині має регулярний характер, тоді слід звертатися за допомогою до лікарів, оскільки самолікування може лише погіршити ситуації.

Лікарська консультація необхідна, якщо Ви часто відчуваєте біль у спині при напрузі чи фізичному навантаженні, біль у спині виникає не часто але постійно повторюється, відчуття болю не минає протягом 3-4 днів.

Біль у спині може свідчити про занедбані патологічні процеси та небезпечні захворювання. Не затягуйте зі  зверненням до лікаря, якщо біль у спині носити регулярний та постійний характер, а також локалізується в одному місці, якщо у лежачому положенні біль не зменшується, біль у спині часто супроводжує підвищена температура чи онімінням кінцівок, напругою м’язів або почуттям млявості в ногах та руках.

На запитання, до якого лікаря йти, якщо болить спина, стандартна відповідь така: якщо у Вас з’явився біль у спині, найкраще звернутися на первинну діагностику до лікаря-терапевта. Залежно від результатів огляду проведеного терапевтом, він може підібрати Вам ефективне лікування або ж направити на консультацію до вузькоспеціалізованих фахівців.

Біль в спині: чому виникає та куди звертатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори