+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Які звички впливають на порушення роботи серця.

Серце забезпечує наш організм киснем та поживними речовинами у вигляді крові. Попри невеликий розмір, серце можна назвати двигуном нашого організму, якщо його робота порушується, то погано працює і весь організм. Серцеві захворювання стають все більш поширеним через забруднене довкілля, погані звички та інші фактори.

Які звички впливають на порушення роботи серця?

Як і було сказано, на порушення роботи серця впливає безліч факторів. Проте, основним фактором є недбайливе ставлення до свого організму. Серед звичок, які порушують роботу серця та провокують розвиток серцевих захворювань можна виділити такі:

  1. Поганий сон. Відпочинок та повноцінний сон є надважливими для правильної роботи усього організму, в тому числі і серцево-судинної системи. Хороший сон знижує ризик появи гормональних коливань, нормалізує кровопостачання та метаболічні процеси.
  2. Стреси. Психоемоційне перенавантаження погано впливає на весь організм, а особливо на роботу серця, адже різке виділення адреналіну призводить до підвищення артеріального тиску та пришвидшення серцебиття.
  3. Недостатня рухливість. Сьогодні безліч людей працюють за комп’ютером, проводячи весь день сидячи у кріслі, що призводить до сповільнення кровотоку. Таке сповільнення викликає застій та серцеву недостатність.
  4. Зловживання алкогольними напоями та паління. Надмірна кількість алкоголю порушує регуляцію судин, підвищує частоту серцевих скорочень та провокує появу метаболічних розладів. У людей, які палять дуже часто виникає тахікардія, а діаметр судин стає меншим, а це порушує кровообіг.
  5. Неправильне харчування. Зловживання надто жирними продуктами, солодощами та виробами з борошна здатне спричинити розвиток судинних патологій, а також ожиріння, яке погано впливає на роботу серця.
  6. Надмірне вживання кави. Кава має тонізуючу дію на судини, що спричиняє підвищення артеріального тиску, у результаті може розвинутися тахікардія.

Дуже важливо слідкувати за своїми звичками, адже безтурботне ставлення до здоров’я може призвести до порушення роботи серця та розвитку серцевих захворювань.

Як розпізнати порушення роботи серця?

Будь-які порушення в роботі організму мають свої симптоми, просто інколи ми не звертаємо на них уваги. Про порушення в роботі серця можуть свідчити такі симптоми:

  1. Біль у грудях. При порушеннях у роботі серця дуже часто виникає дискомфорт саме у ділянці грудей. Такий біль може поширюватися в руки, спину плечі та голову.
  2. Затяжний кашель. Тривалий кашель, без болю в горлі, часто може свідчити про порушення роботи серця, такий кашель посилюється лежачи.
  3. Тиск. Усі знають, що наше серце та судини створюють єдину систему, тому тривалий підвищений тиск є симптомом серцево-судинних захворювань.
  4. Постійна втома. Втома при будь-якій фізичній активності свідчить про серцеву недостатність.
  5. Часте серцебиття. Це також один з основних симптомів розвитку серцевих захворювань.
  6. Задишка. При порушенні роботи серця часто виникають проблеми із диханням при ходьбі чи іншій руховій активності.

При прояві будь-яких із цих симптомів слід звертатися до лікаря-терапевта, який проведе необхідний огляд та, при необхідності, направить до лікаря-кардіолога для усунення проблеми.

Які звички впливають на порушення роботи серця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори