+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Що таке кератоконус та як проявляється?

Кератоконус є дегенеративним незапальним захворюванням очей, в ході якого рогівка внаслідок структурних змін витончується. Це призводить до того, що замість нормальної сферичної форми рогова оболонка ока набуває конічної. Що це таке та з чим пов’язане? Природа захворювання обумовлена порушенням механічних властивостей основної речовини рогової оболонки. Волокна, які формують рогівку, втрачають свої властивості міцності. Під впливом внутрішньоочного тиску рогівку випинає вперед. Хвороба протікає в обох очах.

Як проявляється кератоконус: основні ознаки.

Першими ознаками кератоконуса є необхідність частої зміни лінз і окулярів і нечіткість зору, яка ними не коригується. Традиційним симптомом даного захворювання вважається виникнення безлічі уявних зображень. Подібний симптом можна легко помітити у процесі розгляду зорових образів, що відрізняються високою контрастністю. Наприклад, замість того, щоб бачити єдину білу точку на темному тлі, око з кератоконусом розрізняє хаотичну картину з безліччю її зображень.

Про розвиток кератоконусу свідчать такі симптоми, як неможливо скоригувати спотворення зору у вигляді носіння окулярів, контактних лінз, а гострота зору знижується дуже швидко, очам постійно потрібний відпочинок. Також зір спотворюється як за діагнозу астигматизм, хворі скаржаться на такі симптоми, як наявність світлих кіл  увечері та вночі. При кератоконусі

на важких стадіях проявляється помітне неозброєним оком випинання рогівки у формі конуса.

Які фактори провокують розвиток кератоконусу?

Це питання хвилює кожного, хто зіткнувся із таким захворюванням. Причини розвитку кератоконуса характеризуються недостатньою вивченістю лікарями та вченими. Складнощі з рогівкою ока та симптоми її випинання вперед у формі конуса здатні спровокувати ціла низка факторів. Причиною недуги можуть бути погана екологічна обстановка, збої в ендокринній системі організму та травмування ока.

Важливою причиною розвитку кератоконуса вважається спадковий фактор, тому людям, у родичів яких був поставлений такий діагноз, потрібно з дитинства регулярно проходити діагностику зору. Лікарі відзначають збільшення кількості випадків симптому розвитку кератоконусу останні кілька років. Причини такої ситуації пояснюються проривом високоточної діагностики та погіршенням екологічної ситуації.

Отже, хоч кератоконус є рідкісним захворюванням проте викликає чималий дискомфорт для зорової системи. Саме тому при перших ознаках його розвитку слід одразу ж звертатися на огляд до лікаря-офтальмолога. Наші фахівці вислухають усі Ваші скарги та проведуть необхідну діагностику зору. При виявлені будь-якого порушення фахівці підберуть найбільш дієве лікування, враховуючи особливості будови Вашої зорової системи.

У AstraMed працюють лише висококваліфіковані та досвідчені лікарі-офтальмологи, які у свої роботі використовують сучасне та безпечне обладнання. Саме тому у нашій клініці діагностують порушення зору навіть на початку їх розвитку та, при необхідності, проводять якісне лікування для збереження зору кожного пацієнта.

Що таке кератоконус та як проявляється?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори