+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Чи впливає мігрень на зорову систему?

Безліч людей у цілому світі мають проблеми, що пов’язані із порушенням зору, а також спостерігають прояви мігрені. Тим часом напад мігрені безпосередньо пов’язаний із порушенням зорових функцій людського організму. Отже, періодично зазнаючи нападів мігрені, не слід виключати ускладнення, пов’язане зі стрімким падінням зору.

Взаємозв’язок мігрені з процесом зору.

Приступи мігрені можуть негативно впливати на зір людини, аж до її тимчасової втрати. У цьому правильне і зворотне твердження: певні розлади зору можуть викликати напади мігрені. Такий тісний взаємозв’язок мігрені та зору зумовлений декількома чинниками:

– Наступ мігрені пов’язаний з особливостями мозкового кровообігу конкретної людини, при порушенні кровообігу страждає зоровий центр, розташований в потиличній частині голови.

– тимчасове розлад зору призводить до порушення кровообігу в зоні зорового центру, що провокує мігрень.

Отже, можна зробити висновок, що систематичні напади мігрені призводять до погіршення зору, а зір, що погіршується, стає першою причиною мігрені.

Як мігрень впливає на зір.

Провісник наступу больового нападу при мігрені – звуження або переривання поля зору, яке супроводжується відчуттям миготіння в очах крапок, що світяться. Тривалість таких відчуттів може сягати навіть до 30 хвилин, далі уже починається мігрень. Основні симптоми мігрені являють собою біль в області очей, що давить, і порушення їх зорової функції, а також, епізодично і систематично (пульсуючий з однаковою частотою) біль, що повторюється, з одного боку голови. Не рідко такий дискомфорт досить сильний і навіть болісний, іноді може відчуватися з двох сторін.

Проблема погіршення зору при мігрені погіршується в тих випадках, якщо людина, схильна до нападів мігрені страждає далекозорістю, короткозорістю або астигматизмом, проводить багато часу за комп’ютером, страждає на синдром «сухого ока» або іншим очним захворюванням.

Очна мігрень: причини захворювання, симптоми та методи лікування.

Причина розвитку очної мігрені зазвичай є порушення нормального функціонування кори головного мозку у сфері зорового центру. Однак не можна виключати й таку причину, як можливість спадкової схильності.

До симптомів очної мігрені можна віднести звуження або переривання поля зору на початку мігренозного нападу, затуманення зору, підвищена світлочутливість і роздвоєння зображення, а також інші дискомфортні відчуття.

Прийом однієї таблетки аспірину допоможе швидше впоратися з порушенням зору при нападі мігрені. Варто пам’ятати, що самолікування може мати негативні наслідки, тому слід вчасно звертатися до потрібного фахівця. Діагностування наявності та подальше лікування очної мігрені вимагають залучення не тільки невролога, а й обов’язкового залучення лікаря-офтальмолога.

Якщо Ви помічаєте будь-які порушення у роботі зорової системи, звертайтеся в Медичний центр AstraMed, де кваліфіковані лікарі проведуть необхідні обстеження, що допоможе визначити причину появи порушень, а також в подальшому підібрати ефективне лікування для кожного пацієнта.

Чи впливає мігрень на зорову систему?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори