+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Причини та симптоми підвищення внутрішньоочного тиску.

Підвищений очний тиск – дуже підступне захворювання, яке на ранніх стадіях практично ніяк не виявляє, але в результаті, може призвести до повної втрати зору. Очним називається тиск, що виникає між очима та його оболонкою. Іноді очний тиск може проявлятися відчуттям тяжкості в очах, розпиранням, сильним головним болем здебільшого у скроневій ділянці. Тривале підвищення очного тиску здатне призвести до розвитку глаукоми, пошкодження зорового нерва, а потім сліпоти.

Чому підвищується внутрішньоочний тиск, основні причини.

Особливий ризик підвищення внутрішньоочного тиску існує у людей старше 40 років. У зв’язку з цим рекомендується щорічно проходити огляд у офтальмолога. На прийомі офтальмолог виміряє тиск на очах за допомогою пневмотонометра, спеціального приладу, який впливає струменем повітря на око людини. 

Серед основних причин підвищення внутрішньоочного тиску можна виділити такі:

  • Постійні стреси, надмірні фізичні та розумові навантаження.
  • Гіпертонія.
  • Порушення у роботі серцево-судинної системи;
  • Запальні захворювання зорової системи.
  • Різноманітних травм очей.

Як проявляється підвищення внутрішньоочного тиску?

Інтенсивність підвищення внутрішньоочного тиску визначають і його симптоми. При незначному підвищенні зовнішніх симптомів практично немає, тому виявити підвищення самостійно практично неможливо.

З підвищенням внутрішньоочного тиску та відхиленням від стандартного показника з’являються такі симптоми як головний біль, зазвичай в області скроні, також можна помітити підвищену стомлюваність і больові відчуття, коли очне яблуко починає рухатися.

Література, надрукована дрібним шрифтом, або загальна робота за комп’ютером, викликають при патології підвищений дискомфорт. Якщо відхилення внутрішньоочного тиску особливо високі, то порушення зору та почервоніння очей можливі за ще більшого підвищення. Але такий симптом, як почервоніння очей, може свідчити і про безліч інших захворювань зорових органів.

Як боротися з підвищенням внутрішньоочного тиску?

Перш ніж лікувати очний тиск, потрібно чітко зрозуміти, що спричинило його підвищення. Якщо вплинуло інше захворювання, наприклад, гіпертонія, то потрібно, перш за все, зайнятися його лікуванням. А коли причина – чи стрес надмірні навантаження, то достатньо дотримуватися кількох простих рекомендацій:

  • виконувати вправи для очей, комплекс може дати офтальмолог або легко знайти в інтернеті;
  • скоротити час, який ви проводите за комп’ютером;
  • використовувати комп’ютерні окуляри, вони допомагають захистити очі від перенапруги під час роботи за монітором;
  • не займатися підйомом важких речей;
  • застосовувати краплі від підвищеного внутрішньоочного тиску, прописані офтальмологом.

Найважливішим є своєчасне звернення до лікаря-офтальмолога, щоб не допустити розвитку безлічі порушень. Так Ви можете звернутися на консультацію в Медичний центр AstraMed, у нас працюють лише досвідчені та кваліфіковані фахівці, адже для нас важливо зберегти зір кожного пацієнта. Якщо захворювання знаходиться вже не на початковій стадії, то тут необхідний радикальніший метод лікування – лазерна операція. На жаль, іноді захворювання в такому занедбаному стані, що навіть оперативне втручання не може врятувати зір людини. Щоб не ризикувати здоров’ям очей, достатньо під час діагностики вимірювання очного тиску.

Причини та симптоми підвищення внутрішньоочного тиску.

Один коментар до “Причини та симптоми підвищення внутрішньоочного тиску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори