+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Основні методи лікування короткозорості

Міопія (короткозорість) – це прогресуюче захворювання, яке належить до одним з найбільш поширених очних патологій. В останні десятиліття відзначається збільшення кількості короткозорих людей, особливо це спостерігається у дітей шкільного віку.

Як проявляється короткозорість, основні симптоми.

Першими ознаками розвитку міопії є відмінність віддалених предметів, неможливість чітко розглянути віддалені предмети, оскільки вони здаються розмитими. Крім цього, ще однією ознакою можуть бути проблеми, які почнуть з’являтися у вечірній та нічний час, людині важко розрізнити предмети через порушення зору.

Симптом виникнення міопії – постійна напруга очей, через що відчувається втома, очі швидко втомлюються, що може стати причиною короткозорості, про яку зазвичай діагностує лікар-офтальмолог. Взагалі короткозорість – це не єдина хвороба, з якою може зіткнутися хворий, через неї може початися косоокість. Важливо зважати на ознаки, симптоми, своєчасно відвідувати спеціаліста, щоб визначити порушення зору та розпочати його лікування.

Що варто знати про лікування короткозорості?

Перш за все при виявлені короткозорості фахівці пропонують корекцію порушення за допомогою оптичних засобів. Цей метод є найбільш застосовуваним, оскільки не потребує хірургічного втручання.

Для корекції короткозорості використовуються окуляри або ж контактні лінзи. Правильно підібрати засіб корекції може лише лікар-офтальмолог після проведення повної діагностики зору. Варто розуміти, що оптична корекція не дозволяє повністю позбутися міопії, а лише коригує її в момент використання засобів корекції.

Щоб назавжди позбутися короткозорості в офтальмології використовують декілька методів лікування, що залежить від ступеня розвитку захворювання його прогресування та особливостей будови зорової системи пацієнта. Серед методів лікування короткозорості можна виділити:

  1. Лазерна корекція зору. Цей метод вважається найефективнішим, підходить для усунення короткозорості до 15 діоптрій, далекозорості, лікування астигматизму. Процедура безболісна, що не потребує госпіталізації пацієнта, реабілітаційний період у середньому становить один день. Під час корекції внаслідок впливу на шари рогівки променем лазера, їй надається форма «природної лінзи», з індивідуальними для кожного пацієнта параметрами. 
  2. Імплантація факічних лінз. Застосовується для пацієнтів з порушеною акомодацією, міопією до 25 діоптрій. Така операція виконується амбулаторно через мікророзріз розміром 2,5 мм і не вимагає накладання швів. Найчастіше використовуються задньокамерні лінзи, які імплантуються за райдужкою перед кришталиком та додатково не фіксуються.  
  3. Кератопластика (пластика рогівки). При кератопластиці виправлення зору відбувається за рахунок зміни форми рогівки, результат досягається завдяки пересадці певних шарів донорської рогівки, якому за допомогою програмного моделювання надають певної форми. 

Якщо Ви помітили прояви короткозорості, звертайтеся в Медичний центр AstraMed, де висококваліфіковані лікарі-офтальмологи проведуть усі необхідні дослідження та при виявлені міопії підберуть ефективне лікування саме для Вас.

Основні методи лікування короткозорості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори