+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Мігрень та зір.

Сьогодні проблеми із зором стають все більш поширеними, адже щодня у сучасному світі на наші очі впливає безліч несприятливих факторів: монітори комп’ютерів, екрани телевізорів та гаджетів, а також різні чинники довкілля. Не менш поширеною є проблема головного болю – мігрені, оскільки кожен з нас неодноразову стикається з таким дискомфортом під впливом різних факторів. Іноді мігрень та порушення зору міцно пов’язані між собою.

Часті напади мігрені можуть погано впливати на якість зору і навпаки, порушення зору можуть спричиняти напади мігрені. Цей зв’язок пояснюється тим, що мігрень пов’язана з порушенням кровообігу, а при цьому виникають проблеми із зором, а також при порушені зору може порушуватися й кровообіг, а це своєю чергою викликає появу мігрені.

Як мігрень впливає на якість зору?

Про напад мігрені дуже часто попереджає те, що поле зору починає звужуватися або перериватися, що супроводжується миготінням в очах та відчуттям стороннього тіла. Такий дискомфорт може тривати до пів години, а потім проявляється напад мігрені.

Серед основних симптомів мігрені можна виділити біль в області очей, який стискає, порушення зорової функції, а також пульсуючий біль з одного боку голови. Іноді такий біль може відчуватися не з однієї сторони голови, а одразу з двох та поступово посилюватися.

Більш ймовірним порушення зору при мігрені стає тоді, коли в людини, схильної до нападів мігрені, наявна короткозорість чи далекозорість, є погані звички, постійна сухість очей чи інші порушення зору, а також така людина проводить багато часу за комп’ютером.

Чому проблеми із зором спричиняють появу головного болю?

Дуже часто причинами головного болю чи мігрені є саме порушення, які пов’язані із зором. Так, наприклад, далекозорість викликає втому та перенапруження очей, що й призводить до появи мігрені. Дуже часто такий головний біль виникає після тривалого читання чи роботи за комп’ютером. Якщо при далекозорості не використовувати засоби корекції, то кожна спроба чітко побачити предмети призводить до сильного головного болю.

Ще однією причиною мігрені може бути наявність косоокості, органам зору доводиться сильно напружуватися, що й викликає прояви мігрені. Дуже часто цей біль не пов’язують із порушенням зору, а шукають інші причини його виникнення.

Якщо головний біль виникає через порушення зору, то зазвичай він супроводжується такими симптомами, як двоїння чи короткотривале помутніння зору.

Також у людини може з’явитися таке захворювання, як очна мігрень. Причиною його виникнення є порушення правильного функціонування частини кори головного мозку, що відповідає за зорове сприйняття. Очна мігрень проявляється звуженням поля зору, затуманенням, підвищеною світлочутливістю, а також двоїнням в очах.

У таких випадках, для збереження зору, потрібно регулярно виконувати вправи для очей, робити перерви при роботі за комп’ютером та регулярно відвідувати лікаря-офтальмолога.

Іноді виникнення головного болю можуть спричинити неправильно підібрані окуляри чи контактні лінзи для корекції зору, тоді слід одразу ж звертатися до лікаря-офтальмолога для того, щоб провести діагностику зору та правильно підібрати оптичні засоби.

Пам’ятайте, що регулярне відвідування лікаря-офтальмолога – це запорука збереження хорошого зору на довгі роки!

Мігрень та зір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори