+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Лікування центральної серозної хоріоретинопатії.

Центральна серозна хоріоренопатія стає все більш поширеним захворюванням та вимагає правильного лікування. На сьогодні розроблено ефективні методи як консервативного, так і  хірургічного лікування центральної серозної хоріоретинопатії. У молодих пацієнтів можна застосовувати навіть вичікувальна тактика, оскільки можливі випадки спонтанного регресу патології.

У пацієнтів старшої вікової групи, тобто 45 років та більше, потрібно більш активне втручання в патологічні процеси, що зачіпають судинну та сітчасту оболонку. Найбільш прогресивним і радикальним методом лікування сьогодні вважається мікро імпульсний лазерний вплив на точку фільтрації або фокальна лазерна коагуляція точки фільтрації – місця, де відбувається пропотівання рідини у субретинальний простір, що розташоване під сітчастою оболонкою.

Консервативне лікування центральної серозної хоріоретинопатії.

Для розсмоктування набряку при центральній серозній хоріоретинопатії може бути показане комплексне консервативне лікування, яке передбачає призначення засобів, що нормалізують капілярну проникність, нестероїдних протизапальних, антигістамінних та інших препаратів.

У молодих пацієнтів може бути обрана вичікувальна тактика. Динамічне спостереження триває протягом 1 місяця, після якого зона фільтрації повинна самостійно закритися. За відсутності позитивної динаміки переходять до консервативного чи лазерного лікування.

Хірургічне лікування центральної серозної хоріоретинопатії.

Хірургічне лікування проводиться за наявності відшарування нейроепітелію з чітко виявленою точкою фільтрації. Операція виконується в амбулаторних умовах, отже госпіталізація не потрібна.

Для того, щоб хірургічне лікування було найбільш ефективним, на етапі передопераційної діагностики рекомендується здати аналіз крові на герпес-вірусні інфекції та визначення рівня кортизолу в крові. Крім цього, ще на етапі підготовки проводиться виключення можливих протипоказань. До останніх належать неправильно компенсований цукровий діабет та артеріальна гіпертензія, запалення переднього відрізка ока та помутніння оптичних середовищ.

При виявленні обмежень спочатку проводиться корекція. Це дозволяє створити сприятливий фон для хірургічного лікування, у рази підвищити його ефективність та уникнути розвитку ускладнень.

Операція при центральній серозній хореоретинопатії полягає у лазерній коагуляції області точки фільтрації. Для проведення процедури в Медичному центрі AstraMed використовується спеціальний лазер. Такий лазерний вплив при лікуванні центральної серозної хореоретинопатії в сучасній офтальмології вважається найбезпечнішим і найефективнішим методом. Лазерна коагуляція забезпечує максимально щадний вплив на тканини очного дна. Так з максимальним комфортом можна вилікувати центральну серозну хореоретинопаатію без розвитку будь-яких ускладнень та зберегти зір кожного пацієнта.

При появі перших симптомів захворювання та будь якого дискомфорту звертайтеся в Медичний центр AstraMed. Наші фахівці проведуть необхідну діагностику зору та підберуть найбільш ефективне та безпечне лікування.

Лікування центральної серозної хоріоретинопатії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори