+380671125577  м.Рівне       AstraMed.ua@gmail.com

Лікування очей народними заcобами: за чи проти?

Коли люди стикають з порушеннями зору та безліччю дискомфортних відчуттів в очах, деякі з них готові перепробувати усі засоби народної та традиційної медицини, лиш би повернути собі хороший зір.

Медикаментозні препарати у масовій свідомості пов’язані зі страшними побічними ефектами. При слові «операція» більшість пацієнтів одразу уявляють щось страшне та безліч крові, хоча сучасна офтальмологічна хірургія використовує здебільшого лазерні методики, а про можливості апаратного лікування багато хто й не чув. 

 При погіршенні зору деякі люди замість відвідування лікаря-офтальмолога звертаються до інтернету або знайомих та сміливо використовують отримані рекомендації. Лікування очей народними засобами здається безневинним, доки не знаєш про побічні ефекти. 

Чим небезпечне для очей самолікування та народні засоби?

У таких випадках люди не знають, що саме вони лікують, вони намагаються зняти симптом, не розуміючи справжню причину недуги. Зір може впасти як через гормональну перебудову, так і через діабетичну ретинопатію . Причиною сльозотечі може бути пошкодження рогівки або захворювання «сухого ока» . Подібні ознаки характерні для багатьох захворювань, які часто не мають відношення до очей. 

Правильно інтерпретувати всі симптоми може лише кваліфікований офтальмолог. Іноді, щоб зрозуміти причину недуги, потрібна повна діагностика зорової системи. Але навіть коли діагноз відомий, народні рецепти – не найкращий спосіб лікування. Можливо, деякі засоби і перевірені століттями, але вони були ефективними тоді, коли не було стільки несприятливих зовнішніх та внутрішніх факторів.

 Покладатися на неперевірену інформацію з інтернету чи збірників рецептів не лише безглуздо, а й небезпечно. Якщо ви не маєте уявлення про походження патології, лікарську дію рослин, їх поєднання один з одним, вплив на ніжну структуру ока, навіть не варто пробувати народні способи. 

Любителі самолікування часто є пацієнтами офтальмологічних центрів. У Медичний центр AstraMed теж нерідко звертаються пацієнти, які перепробували народні методи лікування, зневірившись та погіршивши ситуацію, все ж дійшли до кабінету офтальмолога. На жаль, у такому разі захворювання, зазвичай, вже на запущеній стадії, коли консервативними методами відновити зір не вдається.

Коли народні засоби справді можуть бути ефективними?

В альтернативній медицині є сенс і офтальмологи не заперечують ефективність гомеопатичних препаратів, крапель, що включають витяжки з лікарських трав. Але складати такі ліки може лише фармацевт, а призначати лікар. Багато принципів народної медицини покращують як зір, а й загальний стан. Так, збалансоване харчування, багате на вітаміни, рухова активність, використання протизапальних відварів у медичних цілях допомагає зберегти зір та відстрочити вікові порушення.

Але навіть якщо ви дотримуєтеся всіх правил здорового способу життя, не варто нехтувати профілактичними офтальмологічними оглядами. Зміни, виявлені на ранній стадії, практично завжди можна виправити, причому найменш болючими та витратними методами.

Якщо Ви помітили погіршення зору, біль, різь або Вас цікавлять  причини та лікування почервоніння очей, тоді Вам слід звернутися на огляд в AstraMed, наші висококваліфіковані фахівці проведуть усі необхідні обстеження та допоможуть зберегти здоров’я Ваших очей.

Лікування очей народними заcобами: за чи проти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори